Foutmelding

Deprecated function: Optional parameter $type declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1439 of /usr/home/lsw_data_02_dro/fvdheuvel/www.kunstopzolder.com/www/includes/bootstrap.inc).

Het verbeelden van mens en materiaal zo dicht mogelijk bij de realiteit brengen, daarbij zijn licht, kleur en compositie zijn speerpunten


RICK DUIJS

Rick Duijs (1986) is een grotendeels autodidact kunstenaar met het oog op de zeventiende eeuw. Een hedendaagse schilder met een traditioneel schilderspalet.

Al vroeg maakte hij kennis met tekenen, potlood op papier. Later ook verf en doek.
Voorbeelden kwamen vooral uit de Nederlandse schilderkunst. De Gouden Eeuw maakte op hem een onuitwisbare indruk. Er volgde een periode van intense zelfstudie naar de werkwijze van deze schilders.

Momenteel werkt Rick uitsluitend volgens de klassieke traditie in olieverf op paneel. Deze werkwijze past hij toe in zijn stillevens en portretten. In zijn werk wil hij een werkelijkheid suggereren zoals deze in de 17e eeuw werd weergegeven. Het verbeelden van mens en materiaal zo dicht mogelijk bij de realiteit brengen. Daarbij zijn licht, kleur en compositie zijn speerpunten. Daarnaast blijft de basis, tekenen, een belangrijk deel van zijn werk.
Hij vervaardigd tekeningen waarbij vooral het menselijk figuur en het portret het onderwerp vormen. Ook aquarel is een medium wat hem goed ligt.

In 2017 heeft hij het officiële portret van de abt van Tongerlo (België) voltooid.
Het paneel van 1 bij 1,3 meter behoort nu tot de collectie van de abdij en hangt in de abtengalerij.
Dit schilderij heeft een finaleplaats behaald in de 13e Internationale ARC Salon Competition.

In 2018 is hij geselecteerd om deel te nemen aan de expositie van de Nationale Portretprijs in Loods 6 te Amsterdam.

Exposeren doet hij regelmatig op unieke locaties in Nederland. Ook is zijn werk diverse malen te zien geweest op kunst- en antiekbeurzen. Zijn schilderijen en tekeningen bevinden zich in diverse collecties in binnen- en buitenland.