Foutmelding

Deprecated function: Optional parameter $type declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1439 of /usr/home/lsw_data_02_dro/fvdheuvel/www.kunstopzolder.com/www/includes/bootstrap.inc).

Beelden zeggen meer dan woorden.
Niet voor niks een cliché.
Ik vind het een stuk makkelijker om in beelden te laten zien wat ik fotografeer dan om dit uit te leggen in woorden.
Toch zal ik een poging doen.

Ik fotografeer sinds een aantal jaren hobbymatig maar ik merkte dat ik meer wilde dan wat ik in een basiscursus hier en een workshop daar al had geleerd. Daarom ben ik in 2017 gestart met een opleiding aan de School voor Fotografie in Breda en na ruim een jaar mag ik me nu beroepsfotograaf noemen.

Op school heb ik veel geleerd over allerlei soorten en genre's fotografie, technische aspecten maar vooral ook wat ik nu het leukste vind om te fotograferen. En dat is toch in de studio. Ik hou van het maken van composities, nadenken over wat ik wil laten zien, spelen met het studiolicht; meer flitsen, minder flitsen, toch een reflectiescherm, net zo lang tot ik tevreden ben met wat ik zie op dat kleine schermpje achterop mijn camera. Soms is dat een stilleven, vaak een bijzonder portret in fine art stijl.

Daarna begint het priegelwerk achter mijn beeldscherm, hier wat oplichten, daar wat donkerder maken, een verdwaald haartje in een portret weghalen, de ogen nóg wat sprekender maken, de juiste achtergrond kiezen en ga zo maar door, net zo lang tot ik tevreden ben. En dat kan soms lang duren. Fotografie mag dan bekend staan als een snelle kunstvorm (klik en klaar), soms ben ik meer dan drie uur aan één foto bezig. 

Veel foto's leiden tegenwoordig een digitaal bestaan maar het afdrukken van een foto heeft voor mij iets magisch. Dan wordt dat wat in de computer zit opeens tastbaar. Er gaat niets boven een foto die door een goede drukker is afgedrukt op kwaliteitspapier en vervolgens mooi ingelijst bij iemand aan de wand komt. 

 

Maaike Tazelaar

00 31 6 467 14 160
maaiketazelaar@gmail.com

Facebook
Instagram