Foutmelding

Deprecated function: Optional parameter $type declared before required parameter $key is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1439 of /usr/home/lsw_data_02_dro/fvdheuvel/www.kunstopzolder.com/www/includes/bootstrap.inc).

"Staand in een landschap eet ik kleuren, 
de blauwen van de hemel,
de groenen van de bomen en de kleuren van de bloemen

 

IRKA STACHIW

Mensen en hun motieven puzzelen mij en trekken mij aan, al vanaf dat ik net kon lopen.

Al die kleuren en vormen en bewegingen om mij heen gaan door mij heen en vormen zich om tot een gevoel, een herinnering, een beeld, een verhaal dat ik op doek of papier of perspex wil vangen, wil delen.

In de herfst van 2009 werd mij duidelijk dat ik mijn tempo en carrièredrang niet langer vol kon houden als ik lang en gelukkig tussen mijn geliefden wilde leven. Zo hielp het leven zelf tot mezelf terug te keren en de kunstenaar in mezelf weer wakker te kussen.

Ik ontwikkelde het onbevangen schilderen met pannenlikker en spons en bracht zo kleuren tot leven, liet mijn creativiteit weer stromen en haalde oude herinneringen op en diepe wensen naar boven.

 

“Onbevangen schilderen helpt je te wandelen in de onbekende gedeeltes van je innerlijk. Je landschap van de ziel komt tevoorschijn.”

 

Irka Stachiw

00 31 6 430 40 676

Irkastachiw@gmail.com